Vestă pentru câini, din haine vechi

SUPORT DE GHIVECI SUSPENDAT – DIY
12 iulie 2018
Cadou de Crăciun – DIY – Luxury Box
8 decembrie 2018
Toate

Vestă pentru câini, din haine vechi

Bine ai venit sau revenit pe blogul meu. Azi mă voi ocupa de o vestă pentru câini, din haine vechi.

Pentru că se întâmplă uneori să uit de anumite detalii din tutorialele video, obișnuiesc să scriu ulterior un articol în care aduc câteva explicații în plus, care ar putea ajuta.

Tutorialul “vestă pentru câini, din haine vechi” a fost conceput în ideea de a ajuta cățelușa mea Tesa, care a devenit destul de friguroasă de când au scăzut temperaturile.

Dacă mă urmărești de ceva timp, poate ai observat că încerc să mă concentrez să fac proiecte prin care pot reutiliza diverse lucruri. Nu neapărat pentru a reduce cheltuielile cu costurile materialelor, ci pentru că am observat că obișnuiesc să produc mult prea mult “gunoi” (și aici includ și hainele pe care le cumpăr, apoi le arunc pentru că nu îmi plac…)

Acest proiect m-a costat 0 lei 🙂

Când m-am așezat să fac lista cu materialele necesare, m-am ambiționat să nu investesc nici un leu în acest DIY. Din acest motiv pe parcurs am modificat unele lucruri ca de exemplu: -inițial vroiam ca vesta să se închidă cu capse, dar când am văzut că nu mai aveam acasă, am înlocuit sistemul de închidere cu arici de croitorie.

pentruanimale.ro

Bluza reciclată este una mai veche, care avea câteva pete de vopsea, care evident nu au mai ieșit la spălat. Ca să pregătesc vesta pentru Tesa, am folosit partea din spate, care era în stare foarte bună și fără pete.

Șablonul pentru vestă a fost cea mai dificilă parte!

Nu am cunoștințe de nici un fel în ceea ce privește crearea de șabloane pentru haine. Am reușit să fac acest șablon prin 20% inspirație (de la o vestă deja existentă, pe care am găsit-o pe net), 30% logică și 50% muncă.
Șablonul făcut de mine îl poți găsi aici:

 

*click dreapta, și save.

Te poți folosi de el ca și ghid pentru a crea propriul tău șablon, pe dimensiunile cățelului tău.
Bucata mai mică de șablon, este pentru partea care trece pe la stomac și prinde marginile de la bucata mai mare. Dacă mă gândesc mai bine acum, poate era ok să le și unesc de la bun început, dar acum e prea târziu…

Cusăturile sunt rezistente.

Toate cusăturile au fost făcute de mână, ca să pot demonstra că e posibil să faci haine pentru câini, și fără mașină de cusut. Dar dacă se întâmplă să ai o mașină de cusut, poți face cusăturile mult mai rapid, în mod evident.

Metoda mea pentru a crea cusături rezistente sună așa: faci un pas de 5 mm, apoi revii la mijlocul primului pas și de acolo pornești al 2-lea pas și tot așa. Practic te faci păși din de 5 mm lungime, dar revii mereu la mijlocul pasului anterior pentru a face unul nou.

pentruanimale.ro

Dacă crezi că merită o răsplată tot efortul depus de mine pentru a crea acest tutorial video cu o vestă pentru câini, din haine reciclate, poți lăsa un like la acest video sau te poți abona pentru mai multe idei istețe.

Spor!