9 lucruri necesare pentru o casă armonioasă

Ou gigant
Cum să Faci un Ou Gigant
9 aprilie 2019
Poșeta care Luminează Noaptea , LED Handbag
4 noiembrie 2019
Toate

9 lucruri necesare pentru o casă armonioasă

9 lucruri necesare

Sunt câteva elemente absolut necesare pentru o casă cu un vibe armonios.

Știu că multă lume nu acordă prea mult interes decorațiunilor, însa ele sunt noțiuni importante.

Gândește-te când ai intrat ultima dată în locuința cuiva, care aparent era aranjată frumos, însă totuși nu ai reușit să te simți în largul tău. De cele mai multe ori acest lucru nu se întâmplă din cauza gazdei, ci din cauza că elementele din încăperi nu sunt bine combinate.

Mai jos, am pregătit o listă cu 9 lucruri necesare pentru o casă armonioasă.

1. Uși cu nuanțe puternice 9 lucruri necesare

Am observat că foarte multă lume alege culori cât mai naturale la ușile interioare sau nuanțe mult prea șterse, cum ar fi gri deschis sau alb.

Nu spun că nuanțele amintite mai sus sunt nepotrivite, însă dacă te uiți la o ușă albă, care e înconjurată de un perete alb, dă mai mult impresia că ceva se ascunde acolo. Adică crează sentimentul de insecuritate și de primejdie.

9 lucruri necesare

Cred că înțelegi la ce mă refer…

Pe când o ușă care are nuanțe puternice, poate da impresia de curiozitate și spațiu bine definit.

9 lucruri necesare

2. Camera tehnică

Multe lucruri ne-au învățat americanii, însă cea mai bună chestie e introducerea unei camere tehnice în casă.

La noi cea mai întâlnită metodă este să pui mașina de spălat în baie, sau poate în bucătărie, ca și în cazul meu. Însă sincer îți spun, dacă ar fi să mai fac de la început toată distracția asta cu casa, aș adăuga o astfel de cameră tehnică fără să stau prea mult pe gânduri.

În primul rând e vorba de spațiu. Dacă ai mașina de spălat în baie, evident trebuie să ai și coșul de rufe tot acolo. Și uite cât spațiu ai ocupat dintr-o încăpere care oricum e mică.

Dacă vrei să o pui în bucătărie, trebuie să regândeşti toată mobila, în așa fel încât să poți încadra corespunzător și acest aparat electrocasnic…crede-mă am trecut prin asta.

Așadar cea mai eficace metodă este să ai o cameră tehnică, unde poți include și mașina/mașinile de spălat, o chiuvetă sau văniță (care o să îți fie utile mai ales când speli lucruri mai murdare, cum ar fi pantofi, sau poate animalele de companie) și câteva dulăpioare, unde poți să pui toate lenjeriile de pat și prosoapele.

9 lucruri necesare

3. Decoraţiuni cu personalitate 9 lucruri necesare

De când mă știu îmi place să decorez încăperile din casă cu diverse idei care poate par ieșite din tipar pentru unii.

În urmă cu câțiva ani de exemplu, țin minte că am decorat un perete dintr-un apartament cu niște draperii mari din catifea, pe care le-am așezat ca și cum ar fi o cortină. Impactul vizual a fost de efect, mai ales că imediat ce intrai în cameră aveai impresia de spațiu mai mare.

Nu te îndemn să faci ca și mine, dar poți introduce în casă elemente ieșite din tipar, ca de exemplu un ghiveci mare de flori pentru exterior, un hamac sau un leagăn, butuci din lemn pe post de tabureți ș.a.m.d.

Sau dacă vorbim de elemente mici, încearcă diverse lucruri colorate intens, pe care le poți așeza în diverse încăperi.

9 lucruri necesare, vivre, mobexpert, bonami, the home, mobila bucatarie, mobila living

4. Cât mai puțină mobilă

Trăim într-o țară în care în mod tradițional casele trebuie să aibă cât mai multă mobilă. Dacă se poate trebuie să acoperim complet unul sau mai mulți pereți, și evident să avem și o masă extensibilă în mijloc.

Și eu am crescut într-o astfel de casă și nu spun că e greșit, dar sunt un om rațional și pun în balanță mereu confortul, și utilitatea.

Așa că din puntul meu de vedere o casă trebuie să conțină cât mai puțină mobilă cu putință. Prin asta mă refer că trebuie să analizăm câte lucruri avem pe care le păstrăm în dulapuri, și la care avem nevoie de acces frecvent.

Chiar și apartamanetele mici se pot gândi în așa fel încât să fie utile.

În acest moment există o mulțime de idei care salvează mult spațiu.

9 lucruri necesare

5. Fereste mari 9 lucruri necesare

Nu cred că îți spun nimic nou prin acest lucru. Ferestrele mari în mod indiscutabil sunt niște elemente pe care trebuie să le incluzi într-o casă.

S-a demonstrat că lumina naturală este extrem de benefică asupra spiritului uman, așa că trebuie să profităm la maxim de ea.

Niște ferestre mari, care sunt bine amplasate îți scad mult și din cheltuieli, pentru că așa poți profita de ceva ce este gratis.

9 lucruri necesare, vivre, mobexpert, bonami, the home, mobila bucatarie, mobila living

6. Terasă sau balcon cu personalitate

Orice casă sau apartament ar trebui să aibă o terasă sau un balcon cât de mic, unde să te poți refugia pentru a savura un ceai sau o cafea.

Sunt o persoană norocoasă pentru că în mare parte din viață am stat doar la casă, unde am avut astfel de privilegii. Știu că nu toată lumea poate profita de acest lucru, mai ales cei care stau la bloc, însă am observat că în mare parte blocurile nou construite sunt concepute direct cu balcoane, ceea ce este foarte bine.

Dacă ești pe cale să îți construieşti o casă sau să renovezi una veche, trebuie să concepi și un spațiu care să facă trecerea dintre casă și curte. Acest spațiu nu trebuie să fie mare, trebuie doar să fie conceput în așa fel încât să îți ofere plăcere vizuală.

9 lucruri necesare

7. Dormitoare mici

Din experiență proprie îți spun că, un dormitor trebuie să fie cât se poate de mic, pentru că această încăpere are o singură funcție. Dormitorul nu este o cameră unde să lucrezi, să depozitezi lucruri, să ai televizor sau alte lucruri, ci este locul unde trebuie să ai posibilitatea să dormi liniștit.

Din acest motiv îți recomand să nu aglomerezi această cameră cu diverse lucruri inutile, pentru că e important să fie aerisită.

Dacă ești pe cale să renovezi sau să construiești, încearcă să reduci cât mai mult din dimensiunile dormitorului. Acest lucru te va ajuta să obții mai mult spațiu pentru alte încăperi, care au o utilitate crescută pe timpul zilei.

9 lucruri necesare

8. Flori sau plante naturale

Știu că avem o cultură care iubește plantele interioare, dar sincer eu nu mă prea încadrez aici. Nu am nici o problemă cu ele, însă obișnuiesc să uit de întreținerea lor.

Trebuie însă să recunosc că aducând plante în casă, se crează o atmosferă mai proaspătă și relaxantă, așa că în ultima perioadă am reușit să întrețin eu câteva.

Dacă ești și tu uituc, sau poate ești plecat foarte des, recomand totuși niște plante artificiale, doar așa ca să aduci puțin din vibrația aceea fresh în casă.

9 lucruri necesare, vivre, mobexpert, bonami, the home, mobila bucatarie, mobila livinge

9. Tablouri sau fotografii

Din păcate am fost în foarte puține locuințe unde am văzut diverse tablouri sau fotografii pe pereți. Cred că la noi această cultură de a decora peretele s-a oprit la celebrul tablou cu Cina cea de Taină sau la peretarul cu Răpirea din Serai.
Mai nou oamenii își postează pozele doar pe profilul lor de Facebook și de acolo se dau uitării la un moment dat.

Imaginează-ți când intri într-o casă unde vezi folografii cu excursii sau peisaje. Imediat, atmosfera este mai prietenoasă și în plus se pot deschide subiecte plăcute pe tema lor.

Pentru cei care nu preferă să își afișeze folografiile, pot alege tablouri mid century moderne, clasice elegante sau de ce nu, le poți crea chiar tu – DIY.

 

9 lucruri necesare, vivre, mobexpert, bonami, the home, mobila bucatarie, mobila living

Toate ideile de mai sus le-am prezentat din perspectiva mea și din experiențele pe care le-am avut în trecut.

Sper să îți fie și ție de folos.