13 lucruri incredibile despre ZARA

Botine cu pene DIY – Ce poți face cu botinele vechi
18 octombrie 2017
RAFT DIN LEMN – DIY
24 aprilie 2018
Toate

13 lucruri incredibile despre ZARA

Am adunat în acest articol 13 lucruri incredibile despre ZARA. Te invit să citeşti, şi să completezi cu alte lucruri interesante în secţiunea de comentarii.

1. ZARA lansează anual peste 12.000 de modele de piese vestimentare ori accesorii. Bradul merge pe ideea de cheap fast fashion…e un fel de fast food al modei.

2. Amancio Ortega este fondatorul ZARA şi este cel mai bogat om din Europa şi cel mai bogat retailer din lume. Iar averea lui se ridică la peste 77 miliarde de dolari.

3. Vestea bună este că ZARA a renunțat în mare parte la substanţele toxice de prelucrare a materialelor, şi cică se va renunța complet în anul 2020.

4. Depozitul lor central are aproape 500.000 de metri pătrați.

5. Ceea ce este diferit la ZARA faţă de alte branduri, este că Ortega s-a gândit să creeze un label care să afle ce îşi doresc oamenii, iar apoi să răspundă acestor dorinţe prin intermediul unor piese cu preţuri accesibile.

6. Ai observat că ZARA nu investeşte în publicitate? Pentru că nu îi vezi nici la TV şi nici pe net. Asta pentru că ei preferă să investească în deschiderea a cât mai multor magazine. De ce? Pentru că prin această strategie, oamenii intră mai des să vadă ce produse noi au mai apărut.

7. 30 de euro… asta este valoarea împrumutului pe care Amancio Ortega l-a primit de la bancă pentru a-şi fonda business-ul, care acum valorează miliarde de dolari.

8. Prima piesă vestimentară de la ZARA a fost un halat de baie pe care Ortega l-a fabricat noaptea, în sufragerie.

9. Unele piese sunt produse în stocuri mici, cu un motiv anume…pentru a te face să revii periodic în magazin, în speranţa că poate vei găsi piesa respectivă. Şi ghici ce? Nu o vei mai găsi fiindcă stocurile sigur s-au epuizat. Însă vei găsi altele, pe care cel mai probabil le vei cumpăra.

10.Durata medie pentru a realiza o cămaşă pentru femei este de 38 de minute. Dacă se depăşeşte chiar şi un minut, fabrică începe să piardă bani.

11. Fondatorul ZARA este discret și nu oferă niciodată interviuri!

12. Exista un mit care spunea că doar „săracii se îmbracă de la ZARA”. Ei bine, lucrurile nu stau chiar aşa. Kate Middleton – soţia Prinţului William, obişnuieşte să poarte piese ZARA. Deci, acest brand a ajuns şi la casele regale.

13. Până în 1999 nu au existat poze publice cu Amancio Ortega. Nimeni nu știa cum arată. În mod neașteptat el poartă zilnic acelaşi tip de pulover albastru cu cămaşa albă și preferă un stil de viață simplu. La fel ca şi alţi miliardari: Steve Jobs, Mark Zuckerberg sau chiar şi Bill Gates.

Mai jos găsești și varianta de YouTube, la care poţi lăsa un like 🙂